Om kenneln

Team Asasaq

Grönlandshund

Om kenneln

Föder upp med målet "för funktion och bevarande". Jag är inte ute efter att förändra min ras och vill få fram funktionella hundar. Med det menar jag att jag vill få fram både fysiskt och psykiskt trevliga individer som arbetar bra framför släden och utför sitt jobb på bästa möjliga sätt. En hund som är trevlig att hantera och som kan dra tung last över långa sträckor med så lite ansträngning som möjligt.

 

Tar endast kull om jag anser att jag har så bra hundar här hemma att de är värda att avla på. Föder jag upp så är målet att kunna behålla någon eller några av valparna själv. Efter att aktivt ha haft grönlandshundar sedan 2002 har jag fått en rätt stor erfarenhet av olika individer inom rasen och börjar få en god känsla för vad jag själv vill ha. För att se om mina avelsplaner låter bra så frågar jag gärna mer erfarna uppfödare som jag litar på om råd. Uppfödare som har mer kunskap av hundarna som ligger bakom de hundar jag tänkt använda.

 

Har haft flera egna grönlandshundar samt även haft förmånen att få låna in flertalet grönlandshundar från vänner. Detta har jag gjort dels för att jag själv för tillfället inte haft tillräckligt med egna hundar och dels för att hjälpa andra att tävla och meritera deras hundar åt dem då de inte haft möjligheten till detta själva. Dessa hundar har bott här hos mig både längre och kortare perioder på "träningsläger" inför kommande tävlingar. Jag har även haft en del siberian huskys och några malamuter här hemma. Jag har många vänner med både grönlandshundar och alaskan malamutes som jag hjälpt till att sköta när de av någon anledning behövt åka hemifrån.

 

Jag tycker om att hjälpa andra igång med dragträning av sina hundar och har varit "mentor" åt flera dragintresserade personer. Självklart hoppas jag få finnas där även för mina valpköpare om de behöver min hjälp med något.